2012. április 24., kedd

Google Android Tablet Pc


Google Android Tablet PC

A Google Android operációs rendszert futtató telefonok száma napról napra növekszik, és egyre nagyobb teret hódítanak azok a számítógépek is, amelyek szintén ezt az operációs rendszert használják. A Google Androidot futtató Tablet PC-k egyre bővülő választékéban bárki megtalálhatja a neki leginkább megfelelő eszközt, a fő kérdés mindössze az, hogy mi a célunk az eszközzel? Ma még igen csak újdonságnak számítanak ezek a kis számítógépek és még sokan idegenkednek tőlük. Talán hasonló volt a helyzet 4-5 évvel ezelőtt az okostelefonokkal és a PDA-kkal is. Sokszor csodabogárnak nézték azokat az embereket, akik telefonjukat bogarászva hoszzasan elmerülve dolgozgattak.

Google Android Tablet PCDe mi az a Tablet PC? A Tablet PC egy olyan számítógép, amely egyetlen érintőképernyős monitorból áll. Talán a legjobb hasonlat, hogy olyan mint egy nagyra nőtt PDA. Nincs hozzá külön billentyűzet, vagy egér, minden kommunikáció a monitoron keresztül történik. A Tablet PC-ken többnyire Google Android, vagy valamilyen Windows fut, esetenként valamilyen Linux disztribúcióval is találkozhatunk. A Tablet PC-k viszont nem helyettesítik 100%-ban az asztali számítógépeket, ami leginkább a korlátozott adatbeviteli lehetőségek miatt van így.
A Tablet PC-k legnagyobb előnye a könnyed mobilitás. Ez a könnyedség a méretből adódik elsősorban, illetve a Google Android-ot futtató gépek esetében mindazon programok összességéből, amelyek kifejezetten a mobilitás jegyében készültek. A Tablet PC-nk könnyedén lejátssza kedvenc videónkat, vagy zenénket, könnyedén kapcsolódik az asztali számítógépünkhöz, így csak egy mozdulatba kerül, hogy adatainkat magunkkal vigyük. A mobil levelezéstől kezdve, a határidőnaplón át ezernyi program segíti napi munkánkat. Az Android market minden Tablet PC-hez rendelkezésre áll, ahol kedvünkre válogathatunk az ingyenes programok ezrei közül. 
Miért Android? 

Az Android egy valóban nyílt forrású, Linux alapú operációs rendszer, amelyre bárki fejleszthet programokat, alkalmazásokat. Az Android fejlesztése teljesen az alapoktól indult. A cél az volt, hogy a fejlesztők olyan mobil alkalmazásokat hozzanak létre, melyeket egy telefonnak tudnia kell. Ebből a fejlesztési ágból nőtte ki magát a Tablet PC-k világa is.

Az Android Linux Kernelre épül, ezen felül egy virtuális gép fut rajta, amit úgy alkottak meg a fejlesztők, hogy optimalizálja a memória és egyéb hardwarek kihasználtságát mobil környezetben. Tehát a fő előny a nyílt forráskód, ami által folyamatosan fejlődhet a fejlesztő csapatoknak köszönhetően. Google Android környezetben mindegyik alkalmazás egyenértékű. A rendszer nem tesz különbséget készülékünk eredeti és egy harmadik fél által készített alkalmazás között, mert mindegyik ugyanannyi erőforrást kap.

Azokon a készülékeken amelyeken Google Android fut, a felhasználó teljesen az elképzeléseinek és szokásainak megfelelően állíthatja be a felületeket és alkalmazásokat. Az Android átlépi a határokat, hogy új és innovatív alkalmazásokat tudjunk létrehozni.

Gyors és egyszerű használat. Keresse meg ismerőseit a Facebookon, chateljen, e-mailezzen, böngéssze az internetet, készítsen jegyzetet egy megbeszélésen, vagy ha pihenésre vágyik hallgasson zenét, vagy nézze meg kedvenc videóját. Az alkalmazások tárháza korláttan az Android Market használatával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése